تفاوت عمل باز با جراحی لاپاراسکوپی کیسه صفرا

 

بطور کلی عمل جراحی کیسه صفرا به دو روش باز و لاپاراسکوپی انجام می پذیرد.

در روش باز با برش پوستی معمولا زیر دنده ها در سمت راست، کیسه صفرا و سنگها خارج می شود.

در روش لاپاراسکوپی چند سوراخ کوچک حدود 5/1-1 سانتی متری در پوست شکم ایجاد شده و عمل جراحی از این طریق انجام می شود.

 حال می خواهیم این دو روش را از جهات مختلف مقایسه کنیم.

 

میزان برش

جراحی لاپاراسکوپی در مقایسه با جراحی باز برشی محدود دارد. درنتیجه فرد درد زیادی را نیز متحمل نمی شود.

 

عارضه چسبندگی.

چسبندگی یکی از مشکلاتی است که پس از عمل جراحی باز ممکن است برای فرد ایجاد شود، اما در لاپاراسکوپی به دلیل اینکه شکم باز نمی شود در معرض هوای محیط قرار نمی گیرد و بافت بدن با لوازم مورد استفاده در هنگام عمل،تماس ندارد، درنتیجه چسبندگی خیلی کمتری ایجاد می شود.

 

دوره بستری و نقاهت بیمار

در جراحی باز به دلیل برش زیاد بر اندام میزان دوره نقاهت به مراتب بیشتر از جراحی توسط لاپاراسکوپی است. به عبارت دیگر بهبودی زخم ها در جراحی به روش باز زمان زیادی را می طلبد.

در روش لاپاراسکوپی امکان ترخیص بیمار پس از چند ساعت بعد از عمل یا نهایتا یک روز بستری بیمار وجود دارد و بیمار پس از یک هفته میتواند به فعالیت عادی روزانه خود برگردد.
در حالیکه در روش عمل باز مدت بستری شدن در بیمارستان ۳ روز است و بهبودی کامل پس از عمل تا ۶ ماه ممکن است طول بکشد.

 

احتمال عفونت پس از جراحی

.در روش لاپاراسکوپی اسکار عمل کوچکتر از جراحی باز است و سیستم ایمنی بیمار کمتر مختل می شود بنابراین بیمار سریعتر بهبود می یابد و عفونت زخم کمتر می باشد.

 

امکان دید پزشک

در روش جراحی باز، داخل شکم به خوبی روش لاپاراسکوپی روشن نمی‌شود و چون اعضای بدن روی هم قرار گرفته‌اند، ممکن است خیلی از بافت‌ها بخوبی دیده نشود، اما این مشکلات در لاپاراسکوپی وجود ندارد.

 

مدت زمان جراحی

یکی از نقطه ضعف های جراحی لاپاراسکوپی، زمان طولانی آن است. این جراحی غالبا طولانی تر از جراحی باز خواهد بود که البته مهارت جراح در این مورد نیز می تواند در تسریع روند جراحی کمک کننده باشد.

سوالی که مطرح می شود این است که با توجه به مزایای متعدد جراحی لاپاراسکوپی نسبت به عمل باز کیسه صفرا، آیا تمامی بیماران برای درمان می توانند از این روش استفاده کنند؟

در واقع جراحی لاپاراسکوپی برای برخی بیماران توصیه نمی شود زیراکه ممکن است گاز موجود در بدن حین جراحی، برای بیماران قلبی و تنفسی خطر آفرین باشد.

لاپاراسکوپی برای افرادی که مشکل خاصی ندارند، سالم و در سنین مناسب( زیر 60 سال) هستند، هیچ گونه مشکلی ایجاد نمی‌کند.